okt 01

Restriktionerna är borta!

Corona har påverkat oss alla i snart två år nu. Konserterna har endast varit online med vissa små undantag. Man har varit fast inomhus och inte kunnat socialisera på samma sätt. Men nu sedan för några dagar sedan så släpptes alla restriktioner och konserter har fått grönt ljus! Flera artister har redan planerat konserter och turnér! Det har till och med redan hunnit vara konserter. Tyvärr har jag själv inte varit på någon men har sett mycket på sociala medier. Det finns nog en hel del att se fram emot nu i höst. Det är både nya musiksläpp och konserter att vänta sig! Nya släpp från blanda annat Asking Alexandria  kommer ni snart kunna lyssna på.

Jag har haft turen att förhandslyssna på deras nya album som släpps imorgon. Det har hänt ganska mycket för bandet under den senaste tiden. De har byt skivbolag till Better Noice Music och bandet är tillbaka till original kompositionen med sångaren Danny Worsnop. Worsnop lämnade bandet 2013 och blev ersatt av Denis Stoff, men Worsnop är nu tillbaka. Detta är bandets sjunde studio album som de skrev tillsammans i Franklin, USA. Bandet säger att detta är deras mest sammanhängande och självsäkra album de gjort hittills. Hela albumet känns väldigt modernt men med klara kopplingar till Asking Alexandrias typiska musikstil. Det märks tydligt på låtarna att medlemmarna blivit äldre och mognare jämfört med tidigare album. Jag tror både nya och gammla Asking Alexandria fans kommer uppskatta albumet och se fram emot att se dem spela det live! Bandet släppte musikvideon till Never Gonna Learn idag, en låt som finns med på albumet.

https://www.youtube.com/watch?v=6YrmwaDOEPw

mar 11

We Will Go Down

dreamdrop_china_winnehepoohMusikvideon till Dream Drops single We Will Go Down släpptes den 26 februari och klättrar upp till lyssnar toppen på Dream Drops Spotify. Videon är regisserad av Jakob Ekvall som tidigare regisserat flera videos åt band från Göteborgsområdet. Videon porträtterar bandet som står i centrum av en förfallen verklighet där det är skräp överallt och världen är påväg mot sitt slut. I bakgrunden ser vi hur stereotypa sektmedlemmar sakta åkallar ”the Trash King” till världen. Videon avslutas dramatiskt med att låten fadear ut till en stillbild utav ”the Trash King” som intagit sin tron med sin krona utav använda cigaretter. Definitivt en video med mer konstnärliga drag än väldigt många andra typiska rock musikvideos.

Dream Drop själva sade en kommentar om låten.

”We Will Go Down is the ultimate doomer anthem, exploring feelings of complete hopelessness in regards to the state of the world and how people around you feel. The lyrics in the chorus came from a conversation where vocalist Joar joked around with his friend Martin about the fact that it feels like everyone is gonna die and everything is shit so the only thing we can do is play music until the ship sinks. So the lyrics are kind of sarcastic in a way ’cus it’s supposed to be taken as a dark joke.” // Dream Drop

I flera av Dream Drops låtar verkar det som att de gillar att lämna små easter eggs att hitta om man lyssnar/tittar noga. Till exempel i denna video har vi en Nalle Puh i bondage kläder med texten ”Fuck the Chinese government” eller liknande. Min kinesiska är lite ringrostig.

https://www.youtube.com/watch?v=pMDzIkq9WWw

 

aug 30

Dream Drop blir signade och släpper ny singel


DreamdropGöteborgsbandet Dream Drop har blivit signade med GAIN/Fifth Island Music. Dream Drop är ett rockband som består utav fyra medlemmar som varit med sedan start och de har under åren kontinuerligt fortsätt att släppa musik sedan de bildade bandet under gymnasietiden. De har över 250 000 streams på Spotify och numret fortsätter att växa. De släppte sin första EP 2016 som hette, väldigt enkelt, Dream Drop EP.

Bandet har gjort en otrolig utveckling sedan deras första konsert och den musik de släppte 2016 till där de är nu. Under åren de varit aktiva har de varit på Europa turné och hunnit med att släppa flera låtar och EPs med den senaste som heter Livestream My Suicide. Bandets sångare har även spelat in låten Open Door med Linkin Park medlemmen Mike Shinoda.

 

 

 

 

 

feb 28

Cinema Paradiso släppt

MOBS-Cinema-ParadisoDet australiensiska bandet MOBS har släppt sitt album Cinema Paradiso. Albumet är det fjärde som de släpper och är i genren nostalgi pop. Det släpps idag och går att lyssna på till exempel Spotify. Musiken låter som en blandning mellan musikal och filmmusik från 1980-talet. Bandet själva säger att det mixar nuytt och gammalt sound, där de har influenser som Phil Collins och Tear for Fears men även nutida band så som The 1975.  Det har ett unikt perspektiv på låtarna eftersom de skriver dem utifrån perspektiven hos karaktärer i 80-tals filmer vilket de anser ger låtarna ännu en dimension.

 

 “We have always been a huge fan of the 80’s era musically and cinematically” says drummer Matt Purcell: “To gel these two concepts together we believe it represents our vision within the band”.
Till exempel låten School’s Out är inspirerad från Ferris Bueller’s Day Off, Find Another You är baserad på She’s All That, och självklart är I’ll Be Back inspirerad utav The Terminator.
“The nostalgic pop sound that we have created is something that we have been working on for a long time and it’s amazing that we have the opportunity to take these songs overseas and showcase them to people on the other side of the world” mentions bass player Scott MacDougall.

Dec 03

Dreamhack 2019

Nov 20

MÖTLEY CRÜE är tillbaka

Mötley CrÜe är tillbaka då de har officellt gjort sönder deras Cessation of Touring agreement som de signerat för ungefär 6 år sedan. Anledningen till att kontraktet inte längre kommer vara giltigt är att efter Netflix film ”The Dirt” om bandet släpptes har en ny generation med ”Crüeheads” krävt att bandet ska återförenas.

Bandmedlemmarna splittrades efter deras senaste spelning den 31 december 2015 och hade inte pratat med varandra förrns 20185 när de jobbade med filmen. De blev sams och igen och efter att ha haft sina egna soloprojekt är nu tillsammans igen.

“Since playing Tommy Lee in The Dirt, so many of my fans have said how they wish they could’ve seen the real Mötley Crüe play live” sa Colson Baker (aka Machine Gun Kelly) “I never thought I would see the day when this would become a reality.  But the fans spoke and Mötley Crüe listened!”.  

okt 20

Avantgardet släpper nytt album

Avantgardet släpper sitt fjärde album som heter ”Mellan miljonprogram och Thailand”. Albumet släpps 1 november och innehåller tio låtar vilket en utav dem är Cul de Sac. Albumet spelades in i en lada på Öland i somras. Syftet med albumet var att få in känslan som bandet upplever på sina spelningar vilket var bland annat energi, spelglädje och filterlösa rock.

Detta är vad sångaren, låtskrivaren och textförfattaren i Avantgardet Rasmus Arvidsson själv säger om albumet.

Albumtiteln ”Mellan miljonprogram och Thailand” syftar dels på allt som händer rent konkret på våra gator men är också, ur ett bredare perspektiv, ett konstaterande om att resor över hela jordklotet inte längre är en klassfråga. Det är så mycket andra saker än hundralappar som inryms i klassbegreppet nuförtiden. “Mellan miljonprogram och Thailand” beskriver en samtid av ensamhet och individualism som skär igenom alla lager. Jag vill att skivan ska kännas som en vandring där ljudbilderna och melodierna går hand i hand med det jag vill berätta. En vandring genom småstaden, självtvivel, öde torg, fabriker där robotar ersätter arbetare och frisörsalonger som säljer märkeskläder och tjack.” 

 

Vi lever i en tid då robotar kan skriva musik. Där den utbredda slit och släng-mentaliteten från samhället mer än någonsin tycks ha smittat av sig på de normer som även råder inom musikbranschen. Redan från första skivan har det varit vår ambition att ta avstånd från det. För oss är det därför viktigt att involvera en massa musiker, vara så levande som möjligt och att ständigt vara tillgängliga live. Det har också alltid varit viktigt för mig att försöka ge musiken och texterna det utrymme som krävs för att förmedla något mer än bara en refräng att nynna på. Vi släpper inga singlar eller ep:s som syftar till att maximera antal streams eller inträden på spellistor och lyckligtvis lyssnar vår publik på musiken på samma sätt som den skapas.”’

I samband med albumsläppet så kommer bandet åka ut på en turné i december där de kommer besöka Göteborg, Stockholm, Linköping och Kalmar

sep 17

Timo Räisänen på Liseberg

sep 10

Ny låt med Microwave

 

MicrowaveMicrowave släpper en ny låt och video den 13 september. Låten heter Mirrors och tillhör albumet Death Is A Warm Blanket som kommer släppas med Pure Noise Records. Bandet har valt att gå mot ett mer aggressivt och mörkt håll med sin musik och visar det genom detta album släpp.

Albumet kommer handla om ”the harsh realties” av att bli vuxen och allt som kommer med det. Hälsoproblem, finansiell instabilitet och även dagens politiska värld som vi lever i.

sep 03

Dance Gavin Dance släpper nytt

DanceGavinDanceDance Gavin Dance har släppt Acceptance Speech 2.0 och en instrumental version av albumet. Albumet har tidigare släppts 2013 men denna gången är albumet remixat av Kris Crummett. Originalalbumet från 2013 som släpptes utav Rise Records fick över 150 miljoner lyssningar på Spotify. Det är fjärde albumet som bandet gör om till endast instrumental och alla deras album finns att lyssna på diverse streaming tjänster.

Acceptance Speech var bandmedlemmen Tilian Pearsons debut i bandet och gjorde då stor succé.  

Tidigare inlägg «