«

»

Dec 23

2013:s bästa album

Snart har ännu ett år gått, och snart är det redan 2014 och ny musik kommer släppas. Men jag tänkte nu innan jul dela med mig om vilka album jag tyckte var bäst i år. Albumen kommer inte vara i någon speciell ordning, eftersom jag inte kan dela upp dem i en skala efter favoriter. Alla albumen har något som är speciellt och unikt med just dem.

BMTH-SempiternalMen vi börjar med Bring Me The Horizons Sempiternal. Det var faktiskt det första albumet jag hörde med BMTH, mycket bra album med djuptext i varje låt. Albumet har ett speciellt sound som vi inte har hört i andra BMTH album. Musikstil : post-hardcore.

 1. Can You Feel My Heart
 2. The House Of Wolves
 3. Empire (Let Them Sing)
 4. Sleepwalking
 5. Go To Hell, For Heaven’s Sake
 6. Shadow Moses
 7. And The Snakes Start To Sing
 8. Seen It All Before
 9. Antivist
 10. Crooked Young
 11. Hospital For Souls

Fall-Out-Boy-Save-Rock-and-RollNästa är Fall Out Boys Save Rock And Roll. Det här var ju då albumet som FOB gjorde sin otroliga comeback med. Albumet i säg har några bra låtar att erbjuda. Kanske inte är det bästa FOB albumet i deras diskografi men med tanke på deras comeback var den mer än bra! De hade varit borta på en hitaus i några år och fansen var väldigt otåliga. Musikstil: poppunk.

 1. The Phoenix
 2. My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)
 3. Alone Together
 4. Where Did The Party Go
 5. Just One Yesterday
 6. The Mighty Fall
 7. Miss Missing You
 8. Death Valley
 9. Young Volcanoes
 10. Rat A Tat
 11. Save Rock And Roll

right_thoughts_right_words_right_actionRight Thoughts, Right Words, Right Action med Franz Ferdinand var ännu en positiv överraskning. Efter fyra år var skottarna tillbaka med ett nytt album. Musikstil: indierock.

 1. Right Action
 2. Evil Eye
 3. Love Illumination
 4. Stand On The Horizon
 5. Fresh Strawberries
 6. Bullet
 7. Treason! Animals
 8. The Universe Expanded
 9. Brief Encounters
 10. Goodbye Lovers & Friends

arctic-monkeys-AMAM med de helt underbara Arctic Monkeys . Albumet är ännu en gång ett nytt sound för Arctic Monkeys, varje album de gjort har haft sitt eget sound och AM är inget undantag. Musikstil: indierock.

 1. Do I Wanna Know?
 2. R U Mine?
 3. One For The Road
 4. Arabella
 5. I Want It All
 6. No. 1 Party Anthem
 7. Mad Sounds
 8. Fireside
 9. Why’d You Only Call Me When You’re High?
 10. Snap Out Of It
 11. Knee Socks
 12. I Wanna Be Yours

Too_Weird_to_Live,_Too_Rare_to_Die!Too Weird To Live, Too Rare To Die med Panic! At The Disco släpptes också i år och blev genast en hit (enligt mig då alltså). PATD har lyckats ännu en gång med att göra ett album där låtarna är roliga att lyssna på. Musikstil: alternativdans / syntpop.

 1. This Is Gospel
 2. Miss Jackson
 3. Vegas Lights
 4. Girl That You Love
 5. Nicotine
 6. Girls/Girls/Boys
 7. Casual Affair
 8. Far Too Young To Die
 9. Collar Full
 10. The End Of All Things

David Bowie's The Next DayNästa blir The Next Day med David Bowie. Uppenbarligen behövde Bowie vara med på den här listan. En riktig klassiker som David Bowie måste ju vara med, vare sig albumet är bra eller inte! Musikstil: klassisk rock.

 1. Atomica
 2. Love Is Lost
 3. Plan
 4. The Informer
 5. I’d Rather Be High
 6. Like A Rocket Man
 7. Born In A UFO
 8. I’ll Take You There
 9. God Bless The Girl
 10. So She

delta_machineDelta Machine med Depeche Mode är bandets trettonde album och senaste albumet de gjorde släpptes för fyra år sedan. Så det var lite uppfriskande att höra något nytt. Musikstil: syntpop.

 1. Welcome To My World
 2. Angel
 3. Heaven
 4. Secret To The End
 5. My Little Universe
 6. Slow
 7. Broken
 8. The Child Inside
 9. Soft Touch/Raw Nerve
 10. Should Be Higher
 11. Alone
 12. Soothe My Soul
 13. Goodbye

The_Strokes_-_Comedown_MachineNu till sista albumet som blir Comedown Machine med The Strokes. Det blir The Strokes femte album totalt. Finns inte så mycket att säga tycker jag, ett bra nog album att komma med på listan. Musikstil: indierock.

 1. Tap Out
 2. All The Time
 3. One Way Trigger
 4. Welcome To Japan
 5. 80’s Comedown Machine
 6. 50/50
 7. Slow Animals
 8. Partners In Crime
 9. Chances
 10. Happy Ending
 11. Call It Fate, Call It Karma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>