«

»

okt 24

Sweden Game Conference & Spelfestival

Sweden Game Conference och den tillhörande Spelfestivalen är nu avslutad för i år. Det var första gången jag besökte någon utav evenemangen och fann det intressant och tyckte att det var ett bra upplägg. Ville du prata med nån av föreläsarna eller utställarna var det mycket möjligt då de gick runt inne på området precis som alla andra besökare.

På konferens delen var det inte lika mycket folk som närvarade. Då var det mest studerande från högskolan i Skövde, lite media, de som skulle prata eller ställde ut sina spel, och folk som hade andra montrar. Till skillnad från hur det var under Spelfestivalen då det mer eller mindre var fullt med folk som var inne på området. Men under konferensen där årets tema var Inclusive Game Development så pratade nästan alla gäster om just det men även om några andra ämnen som till exempel hur det inte var någon idé att marknadsföra riktat mot sydamerika då alla laddar ner spelen illegalt där, ja det var faktiskt en som pratade om det. Majoriteten av företagen som var där visade upp sina VR-konsoler och de andra visade upp sina nya spel.Det var faktiskt första gången jag prövade VR och det var väldigt roligt faktiskt men man såg lite dum ut med sina glasögon och ryggsäck, man såg lite lätt förvirrad ut.

På Spelfestivalen så var det som sagt mycket mer folk, då var det folk i fler åldrar som var där. Det var i stortsett samma utställare fast nu fanns det ett ställe där folk kunde sätta upp sina datorer för att spela och MSI hade tävlingar där man kunde vinna till exempel grafikkort eller headset.

Det var kul om man var intresserad, det fanns många olika typer av spel att pröva och många intressanta att lyssna på. Jag kommer förhoppningsvis gå nästa år också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>