«

»

apr 23

30 Seconds To Mars på Annexet

30 Seconds To Mars spelade på Annexet, Stockholm igår kväll. Konserten startade närmare klockan nio utan att något förband spelade. Man fick en liten tease om att konserten skulle börja runt klockan åtta men var bara reklam för deras summercamp som de har och deras turné vilket vara lite av ett dick move skulle jag säga. då man fick vänta ytterligare en lång stund för att konserten faktiskt skulle börja. Dock när den väl började så var det ett energifullt framträdande med otroligt mycket  publikdeltagande. Innan konserten gick det runt ett par människor från the crew runt med flaggor och gav det till folk i publiken som de skulle vifta med under konserten, de fick dock skriva på något kontrakt innan de fick flaggorna vilket känns lite skumt. De hade cirka ett dussin fans som stod på vänstra sidan av scenen och kollade på showen därifrån.

Det var bara Jared Leto (sångaren) och Shannon Leto (trummisen) som uppträdde eftersom deras gitarrist (etc) Tomislav ”Tomo” Miličević inte var närvarande pågrund utav ”personal issues” men det var inget som resten av bandet uppmärksammade under konserten utan de hade med sig en pigg ersättare som de tryckte in i på kanten bakom en del av publiken som stod på scenen så han inte syntes.

De hade inte så mycket flashya saker för att få publiken att bli ”bländade” utan endast Jareds friskis och svettis pass och enstaka ballonger som studsade runt i publiken. Det märktes att det var en hängiven publik som var där, några hade tatueringar som liknade sångarens och alla kunde göra den triangelformade symbolen som bandet är känt för. Man började nästan undra efter ett tag om sångaren inte skulle starta en karriär som sektledare eller friskis och svettis ledare. Han hoppade och sprang runt så det skulle nog bli en riktigt bra träning om man gjorde detsamma som honom. Sen det med sektledare kan jag inte inte vara den första som noterar, han gjorde en hand rörelse och den gruppen som han gjorde det emot gjorde detsamma, han gjorde symboler och vad som skulle kunna liknas med riter, bara för att nämna något. Det finns säkert en massa andra saker som gör honom till en bra karismatisk sektledare i framtiden så om han tröttnar på musiken har han definitivt en framtid där skulle jag tro.

Konserten var väldigt bra med som tidigare sagt bra relation till publiken, inte bara från sångaren utan även trummisen som slängde ut ett antal trumpinnar till publiken. Var det värt pengarna? Det var relativt dyrt för en 1,5 h konsert utan förband men om man verkligen gillar musiken tror jag ändå det var värt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>