«

»

Nov 23

Kadavar + Monolord

Kadavar + MonolordKadavar och Monolord spelade tidigare i månaden på Sticky Fingers i Göteborg, ursäktar den sena recensionen men bättre sent än aldrig. 

De båda banden har nästan precis börjat sin turné och gjorde ett stopp i Göteborg. Innan ens förbandet stod på scen så var lokalen full och det var köa för att komma in, till och med de som hade köpt biljett innan konserten fick stå i kö. Det kändes som om hela Göteborgs hårdrockare samlades för att dricka öl och lyssna på två bra band. Det hade även kommit människor från andra städer dock, hur vet jag detta? Jo för jag fick ge väginstruktioner till några diverse människor om vart stationen låg.

Majoriteten av människorna som var på konserten köpte merch från både förbandet och huvudbandet vilket inte är något som är vanligt förekommande. De hade standard merchen, tröjor, tote-bags och skrivor. Men det som stod ut från i alla fall förbandets merch-table (För att vara helt ärlig så kollade jag inte Kadavars så mycket för den var inne i konsertsalen  och det var mycket folk) var att de också hade kassettband med sin musik, det tyckte jag var en kul touch.

Monolord startade lite senare än vad som stod i eventets information med cirka en halvtimme vilket var lite segt men när de väl var på scen så var det inte en lugn stund. De körde på och spelade med mycket energi som smittade av sig på publiken, de headbangade, nynade/sjöng med och stod och gungade. Jag hade inte speciellt höga förväntningar innan jag gick in till konserten men blev väldigt glatt förvånad när de verkligen gav allt de hade och hade en sådan inlevelse i sin musik vilket gjorde att deras konsert bara flög fram. Några diskuterade om det egentligen borde varit Monolord som skulle varit huvudband och Kadavar förband. Det kommer även komma en intervju med Monolord upp här på hemsidan senare där vi pratar med två av medlemmarna!

Kadavar ska jag vara helt ärlig kunde jag inte stanna under hela konserten på. De blev lite strul med tiderna som inte fungerade för mig. Men från det jag såg så var de också på bra humör och framförde en bra konsert för besökarna. Deras musik skiljer sig lite från förbandet. Men de var huvudbandet och levererade efter förväntan man kan ha på de som headlinear en konsert. Skulle behöva gå på någon ytterligare konsert med dem för att verkligen göra dem rättvisa. Att döma från publikens reaktioner och känsla så kan  jag med säkerhet säga att konserten gjorde många människor lyckliga den kvällen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>