15.6 C
Munich
Monday, May 23, 2022

Monolord intervju

Must read

Hur tyckte ni spelningen gick?

-Det kändes bra idag. Absolut det gick jättebra. Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss för ikväll. Alltid lite konstigt när man kommer till hemmaplan. Så det kändes jävligt gött.

Hur har turnén varit? 

Vi har hållt på en vecka, så är det fyra veckor till. Exakt en månad till.

Ser ni fram emot det?

Ja..det är dubbelt, jag tycker alltid det är dubbelt. Det är tufft som helvete att turnéa och roligt på samma gång. Det är det bästa som finns att kliva upp på scenen. Sen tiden emellan giggen är inte alltid stjärnskimmrande. Man kommer alltid lika trött hem efter en turné, lika lycklig också.

Vart kommer namnet till erat band ifrån?

Det är faktiskt en gammal polare till Thomas som bara hörde på ena örat. Han var väldigt mycket på spelningar så han tappade hörseln på ena örat. Så han är det ursprungliga monolord för han hörde bara på ett öra, det är så jävla dumt de’. Så han gav sitt namn till oss.

Vilken är eran favoritlåt att spela live?

Just nu är det från Rust, Wormland. Det är lite speciellt för den är instrumental men det är bra sväng på den tycker jag. Vi har fått till det väldigt bra.

Jag har ingen fast, jag känner efter ett gigg att nu kändes det bra med den här låten och den var så jävla skön, det handlar mycket om publik och så. Vi har öppnat med Icon ganska många gånger och just första biten av den, den gillar jag jättemycket första minuten av den låten när vi öppnar ett set. Tröttnar aldrig på det, lika roligt varje gång.

Har ni något roligt turné-minne?

…händer inget kul på turné (sarksam). Ja det händer massa saker hela tiden men nu när jag ska upp någonting är det borta.

Har ni något ställe som var väldigt kul att spela på?

Ja absolut. Hellfest, när vi spelade där första gången det var en ganska helt bissar upplevelse. Vi spelade på första dagen som första spelning. Så det var 10.30 på morgonen det är liksom tidigt. Öppnar hela festivalen.

Helt absurt.

Vi flög in dit kvällen innan och förberede sen på morgonen drog vi oss från hotellet till festivalområdet och gjorde soundcheck sen var det bara en kvart till spelningen så var det kanske 100 pers i tältet liksom. Så man ”hopp aja, det här blir väl ett rep helt enkelt.” så gick vi bakom scenen en kvart då. Sen när vi kommer på scenen så var det fullt, tusentals människor liksom så vi fattade inte vad som hände på en kvart. Så det var väldigt bissar så här spelning på ett sätt.

Chicago är ett sånt ställe tycker jag, vi har spelat där tre gånger. Samma venue alla tre gånger vi har varit där. Redan andra gången tyckte iallafall jag att det var lite ”komma hem känsla.” inte bara av stället men även publiken var så här ”jävlar nu kommer vårat band igen”, ett sånt jävla knö sen klubben är lite skev i hur den ser ut, lite nivåer och sådär så det känns lite grann som att det är folk överallt. Väldigt nära och mullrikt, förjävla roligt.

Redan efter första spelningen som vi gjorde där, och den var nästan slutsåld och de ringde efter oss en vecka efter spelningen ”kan inte ni komma tillbaks” vi var mitt i turnén så att vi kan inte vi har spelningar varje dag.

Vi försökte faktiskt, vi kollade så här hur i kalendern, vi hade liksom en lucka. Där har vi en ledig dag i turnén som vi skulle kunna köra 12 timmar dit och sen 13 timmar dit och så här men det blev inte av helt enkelt. Men det var roligt att de kände sig så. Skönt för oss också.

Har ni varit på något ställe ni kände ”här spelar vi aldrig igen”?

Italien. Hela landet aldrig mer.Skoja bara. Men ja det finns sånna ställen också, oftast har det mer att göra med någon organisation man jobbar med då, det har sällan att göra med publik eller det kanske bara är ett spelställe där organisationen har varit dryga och jobbiga allmänt. Ville inte ens ha banden.

Man märker det på personalen och hela klubben de vill inte ha banden där. Publiken vill ju vara där de har ju köpt biljett för att se oss liksom.

Men att bli aktivt motverkad av en promoter eller så där vill jag aldrig spela igen såklart. Men det handlar mer om personen eller personalen som jobbar där som det handlar om inte ett specifikt ställe.

Som ett ställe i Arizona, Club Red. Det var verkligen hotfulla vakter med pistol på sidan liksom, nästan som om man var tvungen att göra ett blodprov ”jag är den jag är”.

Det var helt sinnesjukt vilket surrealistiskt ställe. Galet. Så det är klart vi har spelat en del gig som inte varit helt paradis. Men de flesta är sköna, de flesta vill göra en skön grej och har bokat oss för de tycker vi är bra och publiken är där för att kolla på oss.

Vad har ni för framtida planer för bandet?

Vi ska för första gången nu ha planerad paus från turnerande liksom. I flera månader- fram till mars. Bara vila, jobba med något annat. Alltid när vi har gruppsamtal på olika chattar ”nu tar jag hela helgen ledigt här vi har jobbat för mycket vi hörs på måndag” på typ så här fredag eftermiddag ”du förresten…” vi skulle höras på måndag det var bara en liten grej. Nej men vi kommer jobba med lite nytt material och sånt där.

Ligger och småputtrar lite grann hela tiden egentligen. Vi tar ju aldrig riktigt paus på det sättet. Men nu är det första gången vi tar ett aktivt val att inte turnéa. Bara fokusera på det nya.

Previous articleKadavar + Monolord
Next articleDreamhack Winter 2018

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article