15.6 C
Munich
Monday, May 23, 2022

Mother of all mothers

Must read


unnamedSvenska indierockbandet My Heart Is A Metronome släpper sin andra singel tillsammans med en musikvideo 26 april. Låten heter ”Mother of all mothers” och refereras till jorden, moderjord. Musikvideon är även gjord tillsammans med miljöorganisationen Greenpeace.

Låten kritiserar samhället som vi lever i idag med ett miljöperspektiv. Till exempel sjunger de om vad pengar egentligen är, att vi hugger ner träd och så vidare. Videon i sig visar bilder på människor som bär masker, träd som huggs ner, stora maskinerier och industrier samtidigt som de även har bilder på söta djur som orangutanger.

Jag anser att låten är väldigt tydlig i sitt budskap och man kan se kopplingen till Greenpeace väldigt tydligen. Det är till och med människor med Greenpeace kläder med i videon. Men med tanke på ur miljön är idag så är det inte en dag försent att musiker och andra skapare släpper musik som denna.

Själva låten börjar väldigt pang på, inte mycket till intro och gränsar mer till ”vanlig” rock/hårdrock med indie influenser. Men det är bra flow i låten och melodisk. Skulle definitivt rekommendera att ni ger låten en lyssning och gör en egen uppfattning.

 

 

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article