15.7 C
Munich
Monday, May 23, 2022

Avantgardet släpper nytt album

Must read

Avantgardet släpper sitt fjärde album som heter ”Mellan miljonprogram och Thailand”. Albumet släpps 1 november och innehåller tio låtar vilket en utav dem är Cul de Sac. Albumet spelades in i en lada på Öland i somras. Syftet med albumet var att få in känslan som bandet upplever på sina spelningar vilket var bland annat energi, spelglädje och filterlösa rock.

Detta är vad sångaren, låtskrivaren och textförfattaren i Avantgardet Rasmus Arvidsson själv säger om albumet.

Albumtiteln “Mellan miljonprogram och Thailand” syftar dels på allt som händer rent konkret på våra gator men är också, ur ett bredare perspektiv, ett konstaterande om att resor över hela jordklotet inte längre är en klassfråga. Det är så mycket andra saker än hundralappar som inryms i klassbegreppet nuförtiden. “Mellan miljonprogram och Thailand” beskriver en samtid av ensamhet och individualism som skär igenom alla lager. Jag vill att skivan ska kännas som en vandring där ljudbilderna och melodierna går hand i hand med det jag vill berätta. En vandring genom småstaden, självtvivel, öde torg, fabriker där robotar ersätter arbetare och frisörsalonger som säljer märkeskläder och tjack.” 

 

Vi lever i en tid då robotar kan skriva musik. Där den utbredda slit och släng-mentaliteten från samhället mer än någonsin tycks ha smittat av sig på de normer som även råder inom musikbranschen. Redan från första skivan har det varit vår ambition att ta avstånd från det. För oss är det därför viktigt att involvera en massa musiker, vara så levande som möjligt och att ständigt vara tillgängliga live. Det har också alltid varit viktigt för mig att försöka ge musiken och texterna det utrymme som krävs för att förmedla något mer än bara en refräng att nynna på. Vi släpper inga singlar eller ep:s som syftar till att maximera antal streams eller inträden på spellistor och lyckligtvis lyssnar vår publik på musiken på samma sätt som den skapas.”’

I samband med albumsläppet så kommer bandet åka ut på en turné i december där de kommer besöka Göteborg, Stockholm, Linköping och Kalmar

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article