12.9 C
Munich
Tuesday, May 30, 2023

Ny biljettkategori på Way Out West

Must read

Göteborgs festivalen Way Out West har lanserat en ny biljettkategori för besökarna att välja i år. Nu kan man köpa ett festivalpass som inte bara ger besökaren inträde till festivalen utan ett träd planteras också åt besökaren. Den som köper denna typ av biljett kan sedan följa sitt träd genom en digital dagbok. Detta nya steg frammåt är helt i Way Out West andan då festivalen länge haft hållbarhet i fokus. 2012 blev festivalen helt vegetarisk och 2015 togs även mjölken bort. Festivalen sammarbetar nu med Treedom som är en plattform som låter människor plantera träd och sedan följa trädets utveckling. De som köper denna nya biljett kommer kunna följa sitt träd från frö till fullvuxen på distans. Träden kommer planteras på olika ställen och ska ha en funktion i de samhällen de planteras, till exempel bananträd. Träden uppfyller då flera funktioner utöver att enbart suga upp koldioxid – som är en bra funktion bara det.

Way Out West hålls i Göteborg mellan 11-13 augusti.

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article