24.3 C
Munich
Thursday, August 11, 2022

Cinema Paradiso släppt

Must read

MOBS-Cinema-ParadisoDet australiensiska bandet MOBS har släppt sitt album Cinema Paradiso. Albumet är det fjärde som de släpper och är i genren nostalgi pop. Det släpps idag och går att lyssna på till exempel Spotify. Musiken låter som en blandning mellan musikal och filmmusik från 1980-talet. Bandet själva säger att det mixar nuytt och gammalt sound, där de har influenser som Phil Collins och Tear for Fears men även nutida band så som The 1975.  Det har ett unikt perspektiv på låtarna eftersom de skriver dem utifrån perspektiven hos karaktärer i 80-tals filmer vilket de anser ger låtarna ännu en dimension.

 

 “We have always been a huge fan of the 80’s era musically and cinematically” says drummer Matt Purcell: “To gel these two concepts together we believe it represents our vision within the band”.
Till exempel låten School’s Out är inspirerad från Ferris Bueller’s Day Off, Find Another You är baserad på She’s All That, och självklart är I’ll Be Back inspirerad utav The Terminator.
“The nostalgic pop sound that we have created is something that we have been working on for a long time and it’s amazing that we have the opportunity to take these songs overseas and showcase them to people on the other side of the world” mentions bass player Scott MacDougall.

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article