24.3 C
Munich
Thursday, August 11, 2022

We Will Go Down

Must read

dreamdrop_china_winnehepoohMusikvideon till Dream Drops single We Will Go Down släpptes den 26 februari och klättrar upp till lyssnar toppen på Dream Drops Spotify. Videon är regisserad av Jakob Ekvall som tidigare regisserat flera videos åt band från Göteborgsområdet. Videon porträtterar bandet som står i centrum av en förfallen verklighet där det är skräp överallt och världen är påväg mot sitt slut. I bakgrunden ser vi hur stereotypa sektmedlemmar sakta åkallar ”the Trash King” till världen. Videon avslutas dramatiskt med att låten fadear ut till en stillbild utav ”the Trash King” som intagit sin tron med sin krona utav använda cigaretter. Definitivt en video med mer konstnärliga drag än väldigt många andra typiska rock musikvideos.

Dream Drop själva sade en kommentar om låten.

“We Will Go Down is the ultimate doomer anthem, exploring feelings of complete hopelessness in regards to the state of the world and how people around you feel. The lyrics in the chorus came from a conversation where vocalist Joar joked around with his friend Martin about the fact that it feels like everyone is gonna die and everything is shit so the only thing we can do is play music until the ship sinks. So the lyrics are kind of sarcastic in a way ‘cus it’s supposed to be taken as a dark joke.” // Dream Drop

I flera av Dream Drops låtar verkar det som att de gillar att lämna små easter eggs att hitta om man lyssnar/tittar noga. Till exempel i denna video har vi en Nalle Puh i bondage kläder med texten ”Fuck the Chinese government” eller liknande. Min kinesiska är lite ringrostig.

https://www.youtube.com/watch?v=pMDzIkq9WWw

 

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article