12.8 C
Munich
Saturday, September 24, 2022

Lollapalooza 2022 Stockholm

Must read

Lollapalooza i år levererade på många sätt. Festivalen var en blandning mellan den tidigare Bråvalla festival som hölls i Norrköping och Reading festival som äger rum på två platser varje år i England. Dock så var det tyvärr en hel del aspekter som inte levde upp till mångas förväntningar.

Det fanns inte mycket information om något på festivalområdet. När man kom fram till entrén så fanns det inte mycket information om hur kön skulle fungera vilket ledde till köer som skulle kunnat undvikas. Även köerna inne på området var väldigt långa, köerna både till mat och vatten var exceptionellt långa. Väl inne på området så fanns det inte information om till exempel inställda band. The Killers som skulle spelat dag ett ställde in sista minuten, det kom ingen information ut till besökarna på festivalen, men informationen om detta hade kommit ut via medier. Tråkigt för de som inte hade tillgång till internet på området. Alesso som skulle spela senare på kvällen tog The Killers slot. En svensk halv-känd DJ som står bakom ett bås och små dansar skulle alltså ersätta The Killers, ett världskänt rockband med otrolig stage presence. Förstå mig rätt, Alesso är definitivt en duktig DJ med många bra låtar, men han är inte samma sak som The Killers. De är helt olika och går inte att jämföra med varandra, ett annat band eller musiker hade fungerat bättre, till exempel The Hives. Det sista som var under all kritik är hur besökarna skulle lämna festivalen. Efter att alla headliners slutat spela så var festivalen över, vilket gör att om man vill se hela headlinern (som de flesta vill) så måste man gå i hopen med människor som vill lämna festivalen samtidigt. Utöver det fanns det ingen som helst transport bort från området, inget samarbete med Stockholm stad eller liknande som möjliggjorde bussar eller något. Många av besökarna jag pratade med på plats klagade över att de var tvugna att gå i mörkret och leta efter vanlig kollektivtrafik (som var till stor del avstångd).

Men Lollapalooza var självklart inte en enda stor shit show. Line upen (utöver The Killers avhopp) var perfekt på många sätt och lockade många besökare. Det var en bra blandning med artister som blandade flera olika genrer. En av mina personliga favoriter som spelade var Imagine Dragons, senaste gången jag själv såg dem spela i Sverige var 2014 och på dessa åtta åren har bandet utvecklats något otroligt. Hela uppträdandet var bra från början till slut, hitsen slutade aldrig komma och fansen var överlyckliga. Bland de andra artisterna gav Måneskin en super show, för att vara så unga levererar bandmedlemmarna en konsert som tävlar med andra mer rutinerade band. Post Malone med sin skön snubbe attityid gav en konsert som endast han kan ge. Och för att ge en av våra svenska artister en shout out så var även Veronica Maggio en storhit på festivalen både i framträdande och engagemang. Slutligen måste jag säga några ord om festivalområdet. Området var engagerande och det kändes som ett riktigt festivalområde. Flera olika plaster att bara att sitta och hänga eller ta bilder till instagram.

Nu när många festivaler i Sverige inte längre är aktiva så är Lollapalooza Stockholm ett bra alternativ för alla som vill se stora band från flera olika genrer.

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article